حتما خیلی از شماها ـ در این ایام به خصوص ـ نذری هایی با تخم شربتی دیده اید. همون شربتهایی که انگار توش جونوره. من خودم وقتی بچه بودم، فکر می کردم اینها زنده اند و می ترسیدم !!! ( خب بچه بودم !)
درست کردن شربتش کاری نداره.
مواد لازم :
شکر : دو لیوان
آب : یک لیوان
زعفرون آب کرده: به میزان لازم
گلاب : یک چهارم لیوان
تخم شربتی : یکی دو قاشق غذاخوری
می شود به جای تخم شربتی، از « بالنگو» استفاده کرد. ( بعداً می گم این چیه.)
طرز تهیه :
بهتره قبل از هر کاری، زعفرون رو آب کنیم.
من رفتم تخم شربتی بخرم، فروشنده گفت اگه برای شربت می خوای، بهتره « بالنگو» ببری. نه تخم شربتی. البته تخم شربتی هم ، همین شکلیه، گیرم یه کمی ریزتر. این عکس بالنگو است قبل از اینکه با آب مخلوط بشه.
بعد در یه کاسه، بالنگو رو مثل خاکشیر می شوییم. یعنی اون رو « ریگ شور» می کنیم. به این صورت که اینها رو توی یه کاسه آب می ریزیم. اولش دونه ها بالا میان. کم کم با انگشت، اونها رو ته نشین می کنیم. خاکش ته نشین می شه و خاشاکش میاد بالا. به آرومی کاسه رو کج می کنیم تا خاشاکش از سر آب بیرون بریزه. یه کاسه دیگه هم دم دستمون می ذاریم. آبش که تموم شد، به آرومی دونه ها رو توی اون یکی کاسه می ریزیم. نباید یه دفعه این کار رو بکنیم. همین طور کم کم، تا اگه خاکی آخرش داره، ته کاسه اولی بمونه. این کار رو چند بار انجام می دیم. از این کاسه به اون کاسه … این کار رو می گن « ریگ شور». ( برای شستن خاک شیر هم این کار رو می کنیم.) بعد از اینکه عمل شستن تموم شد، روی دونه ها آب می ریزیم و می ذاریم خیس بخوره. برای این مقدار کم، شاید یکی دو ساعت بس باشه. بالنگو بعد از خیس خوردن، این شکلی می شه:
حالا شهد رو درست می کنیم. آب و شکر رو با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم می ذاریم. کسانی که شربت و مربا درست کرده اند، می دونند قوام اومدن یعنی چی. اینقدر که شربتمون غلیظ بشه. شربت که آماده شد، زعفرون رو توش می ریزیم و اجازه می دیم یک کم خنک بشه. سپس گلاب رو بهش اضافه می کنیم. در نهایت بالنگو رو توش می ریزیم. میزان بالنگو به شما بستگی داره. می تونید کمتر یا بیشترش کنید.
نکته۱ : شما می تونید به جای این شربت، از شربت بیدمشک هم استفاده کنید.
نکته ۲ : فراموش نکنید که حجم تخم بالنگو بعد از خیس خوردن خیلی زیاد می شه.
شربت شما آماده است :
برای نوشیدن، باید مثل بقیه شربتها، اونو با آب و یخ مخلوط کرده و نوش جان نمایید:
نکته ۳ : همونطور که می بینید، در شهد شربت، دونه ها بالا هستند. ولی وقتی با آب سرد مخلوط می شوند، پایین می روند !
پست مرتبط :
نوش جان ؛ گوارای وجود !
در ضمن بیشتر از ۱۵ گرم در روز نباید مصرف شود .
اگه میتونی از این هم ریزتر بنویس که بچه کوچک ها هم نبینند
درود بر شما،
مطالب زیادی در مورد زردی در اینترنت منتشر شده. ولی مطلب شما نکات منحصربفردی داشت که جاهای دیگه ندیده بودم.
سپاس
سلام ممنون از آموزش خوبتون خیلی گوارا و عالی بود .چه کارکنیم که تخم شربتی در آب معلق بمونه و در زیر لیوان یا پارچ جمع نشه؟
من هم به دنبال این جواب هستم
سورملینا جوون مرسییییی!!!!!!!!!!!!!!توضیحاتت کامل و عالیییییییی بودننننننن!!!!!!!!!!!!!!
فقط اگه زعفرون بزنیم مزه عجیبی به شربت نمیده؟؟؟؟؟؟
خیلی خوش مزه بوووود دست خوش
دستورتون عالی بود ممنون
سلام من رهاهستم .من ۸ماهه باردارم بچم پسرهست.بخاطرتب گرم بچه وبچه زردی نگیره بایدچیزای خنکی بخورم. چون الان هواگرمه و اولای تابستون زایمان میکنم .مادرشوهرم برام شربت تخم شربتی درست کرده میخاستم بدونم تاچندروزمیتونم ازاین شربت استفاده بکنم چون من روزی فقط یه لیوانشومیخورم.تشکر
salam
in sharbat baraye taeen gensiat va pesar dar shodan gavab medeh tebghe gofteye doostan interneti
راستش رو بخوای برحسب تجربه می گم که تخم شربتی یکم دونه هاش گرد تر از بالنگو هستش.
بالنگو لعابش بیشتره و بی بو هستش ولی چون تخم شربتی دونه یا همون تخم ریحون هستش معطره.
من تخم ریحان رو به شخصه بیشتر دوست دارم و بنظرم قابل خوردن تره، بازم می گم این نظر شخصیمه.
موفق باشی
و مرسی بابت دستور شربت.
🙂
تشکر
استفاده کردیم
خوب بود
عالی بود ولی …….
سلام دوستان
من فالوده کرمانی بلدم با کمی تغییرات در ساختش ولی همونه
شربتش همونیه که نوشتین ولی زعفران نداره عوضش کمی آبلیمو داره و گلاب
و اما دستور پخت
مواد لازم :
۱- نشاسته ۱ پیمانه
۲- آب ۲ پیمانه
۳- تخم شربتی به مقدار لازم
شربت هم که دوست عزیزمون نوشته چجوری درست میشه
اول نشاسته را خیس میکنیم تا حل بشه و گوله گوله نشه ( با کمی آب سرد ) و بعد با بقیه ۲ پیمانه آب مخلوط میکنیم و بر روی حرارت قرار میدهیم تا سفت و ژله ای شود ( توجه داشته باشید که باید یکسره هم بخوره و ظرفتون نچسب باشه ) بعد از روی حرارت برداشته و در کاسه ای میریزیم و اجازه میدیم تا سرد شود وقتی که سرد شد اونو توی یک سینی میزاریم و کاسه را چپه میکنیم تا نشاسته از کاسه خارج شود
در مرحله بعد نخی را به دور دو انگشت اشاره یا شصت میبنیدم و با آن نخ بر روی نشاسته سرد شده و از قالب در آمده به صورت + برش ایجاد میکنیم طوری که حاصل رشته های نازکی شود توجه داشته باشید برش ها باید خیلی به هم نزدیک باشد
بعد نشاسته های برش زده شده را با آب میشوییم و در کاسه ای میریزیم تخم شربتی که از قبل با آب گرم خیس خورده را هم بر روی آن میریزیم و شربتش را (اگر آب فالودتون کم بود میتونید یخ خورد شده به آن اضافه کنید )
من همیشه اینو درست میکنم و خیلی هم میچسبه شما هم امتحان کنید
با تشکر سهند خلخالی از مشهد
سهندجان ممنون از دستور تهیه فالوده کرمانی.مرسییییییییی.عزیز
سلام -بالنگو همان تخم ریحان است دیگه.مگه نه؟
من با تخم شربتی شربت درست کردم وقتی با آب سرد مخلوط میشه میره پایین لیوان می ایسته و به هیچ وجه با هم زدن بالا نمیاد. مدلش اینه؟ یا من جایی اشتباه کردم؟ آخه اینجری که اصلا خورده نمیشه. جواب بدی لطفا و حتما باشه؟
سلام صبح شما بخبر چکار کنیم که تخم شربتی ته ظرف نمونه ومخلوط بشه داخل ظرف
سلام ممنون از آموزش خوبتون خیلی گوارا و عالی بود .چه کارکنیم که تخم شربتی در آب معلق بمونه و در زیر لیوان یا پارچ جمع نشه؟
سلام میشه بی زحمت یک بار عکس این بالنگویی که گذاشتین (بذرشو نشونمون بدید ) ؟ ممنونم
chia seed hamoon tokhme sharbateh??
شما تلاش کردید که دستور تهیه ی یک نوشیدنی گوارا را ارایه کنید و طبق معمول چنین مطالبی انتظار می رود که در انتهای متن از الفاظی که نشان از ظهار لطف نویسنده دارد مثل “نوش جان” و “گوارای وجود” استفاده شود که شد. اما اول متن این جمله ی شما حالم را بد کرد: همون شربتهایی که انگار توش جونوره…من نمی فهمم این چه جور وردیه ای برای ایجاد تمایل در درست کردن نوشیدنی است که قرار است گوارای وجود شود!!
حق باشماست!!!!!!ادم وقتی لفظ بدی درباره یک نوسیدن یاغذاو…میشنوه دیگه اصلا نمیتونه اونو بخوره حتی اگه بهترین ها باشه!!
سلام
چقدر خوبه که با نزدیک شدن و شروع فصل گرم ، شربت هایی از این دست رو در برنامه روزانه نوشیدنیهامون داشته باشیم.متشکرم
دستت درد نکنه منم عاشق این شربتم خنکه خوردنش کیف داره!
از زحمات شما ممنون باز هم دستور تهیّه شربتهای ذیگه روهم بگذارید تابستونه و فصل گرما شربت خیلی می چسبه
عالیه ولی از خواصش بگید لطفاً ……..
سلام ژیلا جان تخم شربتی سرشار از آهن و کلسیم است وﭼﻮﻥ ﺍﻳﻦ ﻟﻌﺎﺑﻬﺎی ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍشتنی ، ﻧﻤﻲ ﺯﺍﺭﻩ ﻏﺬﺍﺗﻮﻥ ﺑﻪ ﻗﻨﺪ ﺍﺿﺎفی ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﺸﻪ . ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻫﻢ ﻛﻪ ﻛﻼً ﺗﻤﺎیلی ﺑﻪ ﺟﺬﺏ ﻧﺪﺍﺭﻩ ، ﺑﻪ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺭﺍهی ﺟﺬﺏ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻣیشه .ﺩﻳﮕﻪ چی ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﻬﺘﺮ .
ﺑﺸﻮﺭﻳﻦ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﺭﭺ ﺁﺏ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﺑﺮﻳﺰﻳﻦ ، ﺑﺪﻭﻥ ﻫﻴﭻ ﺷﻜﺮی .ﻣﮕﻪ ﻧﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﻫﻔﺖ ﻫﺸﺖ ﻟﻴﻮﺍﻥ ﺁﺏ ﺑﺎﻳﺪ ﻧﻮﺷﻴﺪ ، ﺧﻮﺏ ﭘﺲ ﭼﻪ ﺑﻬﺘﺮ ﻛﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺩﺍﻧﻪ ﻫﺎی ﻋﺎلی ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎﺷﻪ . ﺗﺎ ﻫﻢ ﻻﻏﺮﺗﻮﻥ ﻛﻨﻪ. ﻫﻢ ﺳﻠﻮﻟﻬﺎی ﺑﺪﻧﺘﻮﻥ ﺭﻭ ﺳﻴﺮ ﻛﻨﻪ ﻭ ﻫﻢ ﭘﺎﻛﺴﺎﺯی ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﻮﺍﺭﺵ ﻛﻨﻪ.
تخم شربتی گیاهی خودرو است که به دلیل داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب و شربت استفاده میشود.تخم شربتی خواص زیادی دارد و تنها مخصوص فصل گرما و تابستان نیست.
یکی از خواص تخم شربتی لاغری است؛ استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد.
ضمن اینکه مقدار زیادی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم دارد و در کسانی که مشکل جذب کلسیم دارد، این شربت به دلیل داشتن ماده معدنی به نام بورون،باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود.
تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید است و مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت تاثیر زیادی دارد. درمان ناراحتیهای گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها،از بین بردن خستگی مفرط ذهنی، تنشهای عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا، درمان سیاه سرفه، رفع عطش، تنظیم فشار خون، تقویت قلب و تقویت اعصاب، از دیگر خاصیت های این دانه های ریز و سیاه است.
در ضمن برای لاغری هم عالی هستش روزی چند بار بدون شکر بنوشید اشتهاتون و کم میکنه بجای قرصای ضد اشتها بااین همه عوارض از این استفاده کنید عالیع
سلام
به من میل بزنید
سورملینا: چرا ؟؟؟؟!!!!!
salam dooste khoobo aziz
omidvaram har ja hastio too har sharayeti ke besar mibari shado sarboland va ba eshgho por enerjhi bashi va behar chizi ke too zendegi vasat hadaf hastesho baraye bedast avordanesh talash mikoni beresin
man avalin bare ke eftekhare hozoor too blogeto peyda kardam va moteasefane be tore kamel ba tarze fekro nahveye negareshetoon ashna nistam
az kalameye nazar ham ziyad khosham nemiyad
khodam ro hichvaght dar hich zaminei saheb nazar nadoonestamo be khodamam ejaze nadadam dar morede tafakorato alaegho salaeghe adama harf bezanam
behar hal
migan har che dar zehnat bogzarad haman pish miayad
motmaenan afkare mosbato zibaei az zehne tizo sohan khordatoon migzare ke natijash besane peykane tizi bar sibake del mineshine
be omide pishrafto gostareshe rooz be rooze blog va pakio zolale har che bishtare ghalbo rooho imanetoon
سورملینا :سلام دوست عزیز. شما هم موفق باشید.
به به عجب شربتی،من خیلی این شربتو دوست دارم،دست گلت درد نکنه
سورملینا : نوش جان شیما جون !
عجب جونورایی!!!
منم عاشق این شربتم.
وای اینخیلی دلچسب اما به خاطر اینکه طبع خنک داره معمولاً تابستونا سرو میشه سورمی جان
سورملینا : البته خواص دیگه ای هم داره که می شه فصل های دیگه هم ازش استفاده کرد.
سلام
به به عجب شربت خوشمزه ای من که خیلی دوست دارم مخصوصا اینکه در ماه محرم مخصوصا تابستونها خیلی از این شربتها میدن و کلی حال میده