این غذا مخصوص زمانیه که می خواهیم قیمه درست کنیم ولی وقت نداریم. یا لپه و لیموعمانی نداریم ! شاید بگید « خب ، دور قیمه خوردن رو خط بکش ! » درست می گید پس قیمه نمی خوریم !
ولی یه کارهایی هم می شه کرد. کار نشد نداره ! البته اگر این مواد رو داشته باشیم هم می شه به این غذا اضافه کرد. عده ای به این غذا ، لقب «قیمه با گوشت چرخ کرده» هم داده اند. ما هم اسمش رو گذاشته ایم « قیمه دانشجویی»! چون به نظر من هر غذایی که با حداقل امکانات و وقت درست بشه، می تونه شکم دانشجوی بینوا رو پر کنه (!)
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده
گوجه فرنگی یا رب گوجه
سیب زمینی
پیاز برای پیاز داغ
زردچوبه
طرز تهیه :
پیازداغ را درست می کنیم و به آن زردچوبه اضافه می کنیم. سپس گوشت چرخ کرده را می ریزیم و تفت می دهیم. خوب که سرخ شد، گوجه رنده شده یا رب را اضافه می کنیم و چند دقیقه اجازه می دهیم با گوشت سرخ شود تا حسابی رنگ پس بدهد. سپس کمی نمک و کمی آب می ریزیم و اجازه می دهیم خوب بپزد.
سیب زمینی ها را سرخ می کنیم . وقتی که خورش آماده شد، هم می شود با خورش آنها را قاطی کرد و هم اینکه گوشه ظرف خورش گذاشت. در این فاصله می شود برنج را هم به صورت کته درست کرد که دیگر حسابی در زمان صرفه جویی شده باشد !
لینک مرتبط :
نوش جان ؛ گوارای وجود
توی شیراز به این غذا میگن منچی وتوی کازرون بهش میگن دوپیازه……
این همون واویشکای گیلانیه. البته خشکه واویشکا هم داریم که بدون آبه. کلمه واویشکا صورت تغییر کرده وبیجکه هست به معنی چیزی که سرخ شده. البته ما سیب زمینی سرخ کرده کنارش نداریم معمولا
واویشکای گیلانی بدون آبه. این قیمهای که شما دستور پختش رو گذاشتید، شبیه قیمهایه که گیلانیها برای تزئین آش نذری سنتی خودشون که شبیه آش شله قلمکاره، استفاده میکنن (بدون سیبزمینی). بسیار هم لذیذ و خوشمزهست. خواهر من بعضاً از این قرصهای عصاره گوشت هم استفاده میکنه که البته باید به نمک غذا توجه کرد.
ضمناً سایت بسیار خوبی دارید. صبر و حوصله شما در پاسخ دادن به کامنتها هم ستودنیه. من مدتهاست که مطالب سایت شما رو از طریق فید دنبال میکنم.
سورملینا: ممنون از لطف شما.
این غذا رو بهش میگن “واویشکا” در گیلان. در واقع بعد ورود روس ها به گیلان همه گیر شد به نظرمو واویشکا هم به نظر اسمی روسی بیاید. البته تفاوت هایی با آنچه شما گفتید دارد. مثلا سیب زمینی و آب ندارد و از این ها بیشتر برای زیادکردن خورشت وقتی تعداد زیاد است استفاده می کنند. ضمنا هرچه گوشت کمتر سرخ شود مزه اش بیشتر است. ضمن اینکه اضافه کردن گوجه به جای رب طعم غذا را خوشمزه تر می کند.
ما مشهدی ها هم بهش می گیم شیش انداز!
اگه آخر پخت غذا توش یه تخم مرغ بزنی خیلی خوش مزه تر می شه (سریع باید شعله رو خاموش کرد)
سورملینا : ممنون از توضیحاتتون.
جالبه که تخصصی غذا کار می کنی
سلام
من از خوندن وبلاگ شما خیلی لذت بردم
موفق باشید
خیلی هنرمندانه و زیباست
سورملنیا : نظر لطف شماست .
این سایت بشدت ردیف هست . بخصوص موقعیکه آدم گشنه س!
سورملینا : شما لطف دارید.
سلام
وبلاگتون خیلی مفید و قشنگه.
همون طور که ملودی گفت این خورش بیج بیج است. و بسیار پرطرفدار در خانه ما. 🙂
موفق باشید
سورملینا : راستش من تا حالا اسم این خورشتی رو که نوشته اید رو نشنیده ام. ولی حتماً وجود داره که چند نفر گفته اند. ممنون از یادآوری تون.
این غذا شبیه خورشت ماکارونی به نظر میاد. اینطور نیست ؟
( البته بدون سیب زمینی )
سورملینا : یه کم چرا …. یادمه عمه ام در خوراک ماکارونی، سیب زمینی های نگینی هم می ریخت. یادش به خیر !!!
سلام
کلا قیمه را عشق است 🙂
ممنون از این حسن سلیقه
موفق باشید
– عمو هوشنگ ۴ ساله از تهران
سورملنیا : شما همیشه لطف دارید . ممنون !
بیخیال!
اینکه دیگه قیمه نیس!
حرمت قیمه ی بیچاره رو نگه دارین!!!
:دی
چون قرار این غذا دانشجوئی باشه، توصیه می کنم که به جای سیب زمینی، از خلال سیب زمینی آماده استفاده کنید. چون اولاً دانشجوئی که حال سیب زمینی پوست کندن و خورد کردن و شستن و سرخ کردن داشته باشه، کم است. دوماً اگر چنین دانشجوئی پیدا شد، هم خونه ای هاش اجازه اینکه ظرفش پر بشه نمی دهند و داغ داغ ترتیب سیب زمینی ها را می دهند!
البته می شود سیب زمینی ها را خورد کرد داخل خورشت و سرخ نکرد که به خوشمزگی سیب زمینی سرخ شده نیست، اما بهتر از هیچ چی هست!
این غذای خوشمزه ایه ولی اسمش قیمه نیست. گیلانی ها بهش میگن واویشکا و مازندرانی ها میگن بیج بیج. هم با برنج و هم با نون خوشمزه است.
بسیار خوشمزه است. به خصوص اگر فلفل سیه فراوون و پیاز خام هم باهاش بخوریم. (البته مسواک بعد از خوردن پیاز فراموش نشه اسمایل بوی سبز رنگ!)