برای تهیه مربا باید به نکات زیر توجه کرد :
میوههایی که برای تهیه مربا انتخاب میشوند، از بهترین نوع و بدون لکه و کم زدگی و کاملاً سلامت باشند.
شربت مربا باید کاملاً قوام بیاید، قوام آمدن شربت یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن در قاشق میریزیم سرد که شد باید شربت به سختی و به حالت کش از قاشق ریخته شود.
شربت مربایی که از میوههای شیرین تهیه میشود باید بعد از قوام آمدن کمی ترشی زد و این ترشی باید کاملاً در اواخر طبخ به مربا اضافه شود، تا رنگ مربا تیره نشود.
به طور کلی باید در زمان طبخ مربا، در ظرف باید باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند، مگر مربای به که در ظرف باید بسته باشد تا رنگ مربا قرمز شود.
اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار می بریم، در اواخر طبخ داخل مربا ریخته می شود.
اگر مربا بعد از مدتی شکرک زد، علت آن جوشیدن بیش از اندازه لزوم و کمی ترشی مربا است . در این صورت داخل مربا کمی آب جوش میریزیم و مربا را دو سه جوش میدهیم و بعد کمی آبلیمو به آن میزنیم. (مثلاً در یک کیلو میوه در مربا، آب یک نصفه لیموی تازه کوچک را میریزیم.)
در صورتی که مربا بعد از مدتی کپک زد، علت این است که شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و شربت مربا کافی نبوده است. در این صورت مقداری شکر به مربا اضافه میکنیم و مربا را چند جوش می دهیم.
به طور کلی مرباها را بعد از طبخ بلافاصله در شیشه نمیریزیم . بهتر است که مربا یک شب در ظرفی که طبخ شده است بماند و در صورتی که شربت مربا بعد از این مدت رقیق شده باشد، دوباره شربت مربا را چند جوش میدهیم تا شربت آن قوام بیاید. مربا بعد از آماده شدن باید در شیشه دربسته در جای خنک نگهداری شود.
در بعضی موارد که مقدار شکر مربا دقیقاً ذکر نمیشود، به واسطه نوع میوه است. چون گاهی تلفات میوه یا سبزی بیشتر یا کمتر است.
کلیه مرباها باید در ظرف لعابی تهیه شود. مگر مربای به که باید در ظرف مس سفید کرده طبخ گردد.
وقتی مربا را در ظرف میریزیم که به مصرف برسانیم ، بهتر است مقدار فراوان شربت داخل ظرف بریزیم تا مربا روی هم انباشه نشود و شکل خود را بهتر نشان بدهد و بعد از صرف مربا شربت زیادی آن را را دوباره در شیشه بریزیم.
منبع : سایت Pooyaonline
خیلی با حال اما میوه های بیشتری مثل پوست پسته و پوست هندوانهو…
خیلی ممنون
مربا بده بابا !