فلافل

فلافل یک غذای ساده است که به راحتی می توان آن را تهیه نمود.

در حقیقیت فلافل گلوله سرخ شده نخود پخته و ادویه جات است. این غذا در خاورمیانه و اسرائیل زیاد استفاده می شود و از غذاهای جنوب ایران به ویژه خوزستان و شهر آبادان است. پس از رویداد جنگ ایران و عراق و پناهنده شدن مردمان این شهر و دیگر جاهای خوزستان، پناهندگان این خوراکی را به دیگر جاهای ایران بردند. فلافل از ریشه فلفل است و به دلیل استفاده زیاد از فلفل در این غذا به این نام مشهور شده است. (از ویکی پدیا ـ دانشنامه آزاد )

مواد لازم :

نخود پخته : یک لیوان

سیر : مقداری

پیاز : یک عدد کوچک

جعفری : مقداری خرد شده

تخم مرغ : دو تا سه عدد

روغن مایع جهت سرخ کردن

نمک، فلفل و قدری زردچوبه

طرز تهیه :

قبل از اینکه نخود را بپزیم، بهتر است از شب قبل یا از چند ساعت قبل آن را خیس کنیم. به این ترتیب باد آن گرفته می شود. زمانی که نخود را می پزیم بهتر است تا آخرهای زمان پخت، به آن نمک اضافه نکنیم زیرا نمک زمان پخت حبوبات را طولانی تر می کند. پس از پختن نخود، آن را در صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود. سپس آن را یکی دو بار چرخ می کنیم. البته از گوشکوب برقی و یا خرد کن های دستی نیز می توان استفاده نمود. وقتی نخود به اندازه کافی ریز شد، پیاز، سیر و جعفری خرد شده را به آن می افزاییم. (البته اینجانب به دلیل ترس از ماندگاری بوی سیر، به جای سیر از یکی دو عدد سوسیس رنده شده استفاده می کنم.)مواد را می چشیم اگر به نمک نیاز داشت، به آن اضافه می کنیم. به دلیل رودربایستی که با نام این غذا داریم، مجبوریم فلفل آن را زیاد بریزیم. البته تا جایی که مزاجمان اجازه می دهد. از طرفی می توانیم این غذا را در حد متعادل تند کنیم، در عوض سس فلافل آن را تند تر کنیم تا در هنگام سرو کردن، هرکس که خواست از آن استفاده کند.

بعد از این که مواد را با هم مخلوط کردیم، دو را پیش دو داریم. یا از تخم مرغ استفاده کنیم، یا نکنیم. اگر در هنگام سرخ کردن وارفت، باید به آن تخم مرغ بیفزاییم. (بنده همیشه اضافه می کنم. )

وقتی مواد حسابی مخلوط شد، مانند آنچه در تصویر مشاهده می نمایید، با قاشق مقداری از مواد را درون قالب فلافل می ریزیم :

فلافل

با شصت دست چپ، ضامنی (!) وسیله را پایین می کشیم. با این کار کفه آن پایین می آید. بعد با دست راست به وسیله قاشق، مواد را روی آن می گذاریم و صاف می کنیم.

روغن را حسابی داغ می کنیم (و گرنه وا می رود ) و مواد را در آن برمی گردانیم.

فلافل

همانطور که مشاهده می فرمایید، ضامن را رها می کنیم و مواد را درون روغن داغ می ریزیم. بهتر است ظرفی که از آن برای سرخ کردن فلافل استفاده می کنیم، زیاد گود نباشد. چون همانطور که ملاحظه می فرمایید، به دلیل استفاده از تخم مرغ، روی آن کف جمع می شود. اگر ظرف شما گود باشد، شما قادر نیستید فلافل ها را ببینید. در نتیجه متوجه نمی شوید چه زمانی باید آنها را پشت و رو کنید. درضمن در ظرف خیلی کم عمق هم استفاده نکنید چون روغن از آن سرریز می کند.

فلافل

 

در نهایت می توانید فلافل ها را درون نان باگت گذاشته و به همراه کاهو،خیارشور و گوجه فرنگی میل نمایید. ( دوغ پیشنهاد اینجانب و نوشابه پیشنهاد همسر اینجانب می باشد ! )

از سس قرمز معمولی یا سس فلافل نیز می توانید استفاده کنید :

سس فلافل : http://gourmand.blogfa.com/post-174.aspx

پودرانبه۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۴/۱ پیمانه
آب به میزان لازم
نمک وفلفل به میزان لازم
طرزتهیه سس فلافل:
رب گوجه فرنگی – پودرانبه – سرکه- نمک وفلفل رادرظرفی ریخته کم کم آب اضافه کرده به حدی که بصورت سس رقیقی شود ، سپس روی حرارت قرارداده تا بجوشد و مقداری غلیظ شود .

۷۶ دیدگاه

  1. آرمان ۳۰ آذر ۱۳۹۶
  2. سپیده ۲۳ آذر ۱۳۹۵
  3. [email protected] Ps ۲ دی ۱۳۹۴
  4. ناشناس ۲۲ مهر ۱۳۹۴
  5. یلدا ۱ اسفند ۱۳۹۳
  6. سهیلا،م ۱۸ بهمن ۱۳۹۳
  7. ناشناس ۱۸ بهمن ۱۳۹۳
  8. سادات ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳
  9. فروزان ۲۱ فروردین ۱۳۹۳
  10. علیسان ۲ بهمن ۱۳۹۲
  11. شب ۷ آذر ۱۳۹۲
  12. سوسن ۴ آذر ۱۳۹۲
  13. علی ۲۶ آبان ۱۳۹۲
  14. هستی ۱۷ آبان ۱۳۹۲
  15. افسانه ۸ مرداد ۱۳۹۲
  16. ریحانه ۲۶ تیر ۱۳۹۲
  17. علی ۱ تیر ۱۳۹۲
  18. مریم ۲۷ خرداد ۱۳۹۲
  19. فرزانه ۱۸ فروردین ۱۳۹۲
  20. عسل ۲ دی ۱۳۹۱
  21. Taraneh ۱۱ آذر ۱۳۹۱
  22. اشرف ۷ آبان ۱۳۹۱
    • ناشناس ۲۴ دی ۱۳۹۴
  23. میثم ۵ خرداد ۱۳۹۱
  24. هانیه سادات ۲۲ فروردین ۱۳۹۱